Higienos įgūdžių darbui su maistu mokymų programa (HBB)

Higienos įgūdžių darbui su maistu mokymų programa (HBB) skirta visiems asmenims, kurie netiesiogiai tvarko maistą, pirminių produktų gamintojams ir gamintojams iš pirminių produktų, darbuotojams tvarkantiems negreitai gendantį maistą, bet jo negaminantiems, neperdirbantiems ir neruošiantiems. Šie higienos mokymai yra privalomi pagal įstatymą šiems darbuotojams. Išklausius šiuos kursus darbuotojams yra išduodamas HBB programos higienos pažymėjimas.

HIGIENOS KURSŲ NAUDA

Šių kursų metu darbuotojai susipažins su pagrindinėmis higienos normomis, galima rizika ir prevencinėmis priemonėmis. Tokiu būdu bus užtikrinta ne tik darbuotojų gerovė, bet ir produktyvesnė bei saugesnė darbo aplinka.

Interaktyvi mokymo medžiaga​

Mokomoji medžiaga iliustruota nuotraukomis, infografikais ir pavyzdžiais, kad mokymosi procesas būtų paprastas ir efektyvus.

Lankstus mokymosi metodas

Higienos kursai gali būti organizuojami tiek nuotoliniu, tiek kontaktiniu būdu, leidžiant pasirinkti patogiausią mokymosi formatą.

Teorinis ir praktinis mokymas

Higienos mokymai susideda iš teorinės ir praktinės dalies, užtikrinant, kad darbuotojai įgytų ir įtvirtintų reikalingas žinias bei įgūdžius.

Kuriems darbuotojams yra skirti šie higienos įgūdžių darbui su maistu kursai ir mokymai (HBB)?

Kursai higienos pažymėjimui HBB skirti netiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams pagal įstatymų nustatytą tvarką. Ši higienos įgūdžių mokymo programa skirta visiems netiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams, pirminių produktų gamintojams ir gamintojams iš pirminių produktų, taip pat darbuotojams tvarkantiems negreitai gendantį maistą, bet maisto negaminantiems, neperdirbantiems ir neruošantiems.

Higienos mokymai, jų kursų organizavimas bei trukmė yra reglamentuoja LR teisės aktų, kurie reglamentuoja mokymo programas ir jų specifiką (mokymo programos).

Higienos įgūdžių darbui su maistu kursai ir mokymai. Kokios yra pagrindinės higienos įgūdžių programos temos?

Netiesiogiai tvarkantys maistą darbuotojai susiduria su skirtingais higienos iššūkiais, todėl mokymų turinys atitinka jų veiklos specifiką. Vis dėlto visose programose ypatingas dėmesys skiriamas rankų higienai ir paviršių valymui, kadangi būtent per nešvarias rankas dažniausiai plinta infekcijos. Tinkamai prižiūrimos rankos ir švarūs paviršiai yra esminiai veiksniai užkertant kelią patogenų plitimui, todėl šios temos yra pabrėžiamos ir detalizuojamos kiekvienoje programoje. Yra tokių temų, kaip:

  • Asmens higiena ir apsaugos priemonės;
  • Patalpų vėdinimas ir kenkėjų kontrolė;
  • Maisto ir atliekų tvarkymas;
  • Užkrečiamosios ligos, jų sukėlėjai ir plitimo keliai.

Kursų mokomoji medžiaga iliustruota nuotraukomis, infografikais ir pavyzdžiais, kad mokytis būtų paprasčiau.

Virtualūs higienos kursai, mokymai gyvai

HIGIENOS KURSAI

Kursai nuotoliniu ir kontaktiniu būdu. Teorinis mokymas gali būti vykdomas paskaitų, seminarų ir nuotolinio mokymo metodais.

Testas, skirtas patikrinti mokymų metu įgytas žinias

TESTAS

Atsakykite į bent 70 % visų egzamino klausimų ir teisingai išspręskite praktines užduotis.

Higienos pažymėjimas

PAŽYMĖJIMAS

Gaukite Jūsų įgytas žinias patvirtinantį higienos pažymėjimą.

Šią higienos įgūdžių darbo su maistu (HBB) mokymų programą galite užsisakyti susisiekę su mumis aukščiau šioje svetainėje nurodytais kontaktais. Prašome kreipiantis nurodyti pageidaujamą mokymų miestą, dalyvių skaičių ir preliminarią mokymų datą ir laiką, kurį galite skirti šiems kursams. Atvykstame į klientų patalpas bei nuodugniai apmokome, instruktuojame darbuotojus – higienos mokymai susideda iš teorinės bei praktinės dalies.

Kas yra „žalia korta“ darbui?

Tokiu pavadinimu anksčiau buvo vadinamas higienos pažymėjimas, atspausdintas ant žalios spalvos popieriaus. Šiuo metu galiojanti teisės akto redakcija nenurodo pažymėjimo spalvos ar formos, todėl anksčiau vartotas terminas „žalia korta“ ar „žalias pasas“ praranda savo reikšmę ir vartojamas yra rečiau. Šis higienos pažymėjimas („žalia korta“) yra išduodamas asmenims, dirbantiems su maistu: jo apdorojimu, transportavimu, sandėliavimu ir kt. Tokiems darbuotojams yra reikalingi kursai darbui su maistu, tai yra programos HBB ir H10.

Kiek galioja higienos įgūdžių pažymėjimas?

Šio HBB programos pažymėjimo galiojimo laikas – 5 metai. Daugelio higienos įgūdžių programų (HB, H1, H2, H3, H4, H5, H6, H7, H8, H11, H12, H13, H14) pažymėjimas galioja neterminuotai. Programos H9 pažymėjimas galioja 2 metus, o programų HBB ir H10 pažymėjimai galioja 5 metus, kadangi netiesiogiai ir tiesiogiai apdorojantys maistą darbuotojai turi reguliariai atnaujinti savo žinias.

1
  • Prekė įdėta į krepšelį
Krepšelis
Saugos pažymėjimas
Padalinio vadovo pažymėjimas
Kaina:85.00
- +
85.00
    Pritaikyti nuolaidą
    Negalimi nuolaidos kodai
    darbosauga Gauti 20% nuolaidą Nuolaidos kodas užsakant tik darbų saugos dokumentus iš bendro darbų saugos ir gaisrinės saugos dokumentų paketo.
    kytt2vby Gauti 10% nuolaidą
    qpe6dmaz Gauti 20% nuolaidą