Higienos įgūdžių mokymai H10 skirti visiems tiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams. Išklausius šiuos kursus darbuotojams yra išduodamas H10 programos higienos pažymėjimas.
HIGIENOS KURSŲ NAUDA
Šių kursų metu darbuotojai susipažins su pagrindinėmis higienos normomis, galima rizika ir prevencinėmis priemonėmis. Tokiu būdu bus užtikrinta ne tik darbuotojų gerovė, bet ir produktyvesnė bei saugesnė darbo aplinka.
Interaktyvi mokymo medžiaga
Mokomoji medžiaga iliustruota nuotraukomis, infografikais ir pavyzdžiais, kad mokymosi procesas būtų paprastas ir efektyvus.
Lankstus mokymosi metodas
Higienos kursai gali būti organizuojami tiek nuotoliniu, tiek kontaktiniu būdu, leidžiant pasirinkti patogiausią mokymosi formatą.
Teorinis ir praktinis mokymas
Higienos mokymai susideda iš teorinės ir praktinės dalies, užtikrinant, kad darbuotojai įgytų ir įtvirtintų reikalingas žinias bei įgūdžius.
Kursai higienos pažymėjimui H10 skirti darbuotojams, kurių veikla susijusi su maisto apdorojimu, perdirbimu, gabenimu, sandėliavimu, viešuoju ar kolektyvų maitinimu bei prekyba (išskyrus nuotolinę prekybą ir vaistines) – tiesiogiai maistą tvarkantiems darbuotojams, maisto tvarkymo subjektų darbuotojams, galintiems daryti tiesioginę įtaką maisto saugai ir kokybei (išskyrus turgaviečių prekiautojus,
prekiaujančius jų pačių surinktomis, neperdirbtomis miško gėrybėmis, namų valdoje užaugintais žemės ūkio produktais).
Higienos mokymai, jų kursų organizavimas bei trukmė yra reglamentuoja LR teisės aktų, kurie reglamentuoja mokymo programas ir jų specifiką (mokymo programos).
Darbuotojai, tiesiogiai tvarkantys maistą, susiduria su skirtingais higienos iššūkiais, todėl mokymų turinys atitinka jų veiklos specifiką. Vis dėlto visose programose ypatingas dėmesys skiriamas rankų higienai ir paviršių valymui, kadangi būtent per nešvarias rankas dažniausiai plinta infekcijos. Tinkamai prižiūrimos rankos ir švarūs paviršiai yra esminiai veiksniai užkertant kelią patogenų plitimui, todėl šios temos yra pabrėžiamos ir detalizuojamos kiekvienoje programoje. Yra tokių temų, kaip:
Kursų mokomoji medžiaga iliustruota nuotraukomis, infografikais ir pavyzdžiais, kad mokytis būtų paprasčiau.
Šią higienos įgūdžių mokymų programą (H10), skirtą tiesiogiai su maistu dirbantiems darbuotojams, galite užsisakyti susisiekę su mumis aukščiau šioje svetainėje nurodytais kontaktais. Prašome kreipiantis nurodyti pageidaujamą mokymų miestą, dalyvių skaičių ir preliminarią mokymų datą ir laiką, kurį galite skirti šiems kursams. Atvykstame į klientų patalpas bei nuodugniai apmokome, instruktuojame darbuotojus – higienos mokymai susideda iš teorinės bei praktinės dalies.
Šio H10 programos pažymėjimo galiojimo laikas – 5 metai. Daugelio higienos įgūdžių programų (HB, H1, H2, H3, H4, H5, H6, H7, H8, H11, H12, H13, H14) pažymėjimas galioja neterminuotai. Programos H9 pažymėjimas galioja 2 metus, o programų HBB ir H10 pažymėjimai galioja 5 metus, kadangi netiesiogiai ir tiesiogiai apdorojantys maistą darbuotojai turi reguliariai atnaujinti savo žinias.